Zo’n 30 jaar geleden zijn er enkele leden van fanfare Wilhelmina uit Buurmalsen als gelegenheidsorkestje begonnen als ‘Boerenkapel’ op te treden. De optredens varieerden van verjaardagen, jaarmarkten, bruiloften en partijen. Met die snabbels brachten we zo wat centen in het laadje van de clubkas. Het repertoire bestond hoofdzakelijk uit Duitse polka’s, walsen en wat carnavalsdeunen.

In de loop der jaren werd het repertoire uitgebreid en aangepast aan de jeugdige bezetting. Door de vele optredens kwam er genoeg geld binnen om de kleding aan te passen. De boerenkiel werd aan de wilgen gehangen en daarvoor in de plaats kwamen de eerste blouses en sweatshirts. Ook de naam werd gewijzigd. Onder het genot van diverse borrels werd er één geopperd en de naam ‘Op ons Wenkbrauw’ was geboren.

Omdat ‘Op ons Wenkbrauw’ toch niet de passende naam was voor ons kapelleke heeft dit niet lang geduurd. De sweatshirts waren versleten en gelijk is de naam veranderd in wat het nu is ‘Dweilorkest ‘t Kapelleke’

Vandaag de dag bestaat de muzikantengroep uit ongeveer 18 personen die in staat is om een zaal compleet op de kop te zetten met hun aanstekelijke muziek en enthousiasme.

  • Groepsfoto 12 juli 2019
    Groepsfoto 12 juli 2019